CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması (2024)

CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması

CHP Atakum kadın kolları kadın cinayetlerini hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadın cinayetlerinin politik olduğu vurgulandı. Açıklama şöyleydi:

Kazanılmış haklarına yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Tarihin en cinsiyetçi meclisi ile karşı karşıyayız. Laikliği hedef alanlara karşı mücadeleyi büyütüyoruz.

CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması

Yine kocası tarafından öldürülen İngilizce öğretmenimiz Saadet ÇAY’ın yaşamı en yakınındaki bir erkek tarafından elinden alındı. Boşanma eşiğindeki kız kardeşimiz yine diğer kadınlar gibi kocası tarafından katledildi. Samsun’da şiddet mağduru kadın için TBMM’de kurulan komisyona rağmen kadın cinayetleri devam etti. 2024 Ocak ayından Mayıs ayına kadar 71 kız kardeşimiz katledildi. Her kadın cinayetinden sonra komisyonlar kuruldu.

Adında adalet olan bir partinin yönetiminde adaleti mumla arar olduk. Anayasayı yok sayıyorlar, zaten ülkeyi yöneten zat, kadın erkek eşitliğine inanmıyor. Mecliste kadının fıtratına göre çalışmasını savunan milletvekilleri var. Kadınları kuluçka makinesi gibi gören milletvekilleri var. Mecliste bir terör örgütü olan Hizbullah’ın uzantısı olan milletvekili var. Laiklik çok büyük tehdit altında, İstanbul’un göbeğinde Adalet Sarayında şeriat isteriz diyerek naralar atılıyor VE bu ülkeyi yöneten; şeri düzene doğru giden yolların taşlarını bir bir örtüyor. Kadına, çocuğa yönelik şiddet her geçen gün artıyor. Her gün 3 kadından biri katlediliyor. Tam da burada biz kadınlar yan yana olmak zorundayız.

CHP Atakum Kadın Kolları basın açıklaması

Biz güçlü olursak ne kadınların 3 kuruşluk nafakasına göz koyarlar, ne İstanbul Sözleşmesinin yeniden yürürlüğe konulmasına engel olabilirler ne de medeni kanuna dokunabilirler, boşanmalarda arabuluculuk yapabilirler, ne de ÇEDES uygulamasını uygulayabilirler. Bizler töre, namus cinayetlerini, cinsiyet ayrımcılığını, erkeğin hükümdarlığını kabul etmiyoruz. İnsanca ve eşit bir düzende yaşamak istiyoruz.
Usta Nazım’ın dediği gibi hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlü ise, çaresi yok dostlar biz kazanacağız.

Dış bağlantı:

Atakum CHP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir