Cevat Öncüden seçim sonrası Tüfekçiye salvo Bize… (2024)

Cevat Öncüden seçim sonrası Tüfekçiye salvo Bize…

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü, 31 Mart seçimlerinin ardından durum değerlendirmesi yaptı, İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi için “Bize kaybettirmeye oynadılar” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü, seçim sonrası açıklamalarda bulundu. Cevat Öncü gerçekleştirdiği basın toplantısında İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi’nin kendisi için söylediği ‘İYİ Parti’den aday olmak istedi’ şeklinde ki iddiasına da yanıt verdi.

Cevat Öncüden seçim sonrası Tüfekçiye salvo Bize kaybettirmeye oynadı

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü, 31 Mart seçimlerinin ardından durum değerlendirmesi yaptı, İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi için “Bize kaybettirmeye oynadılar” dedi.

ATTIĞIM MESAJ CEBİMDE DURUYOR

Cevat Öncü, İYİ Parti adayı İmren Nilay Tüfekçi’nin seçim sürecinde anket manipülasyonlarına başvurduğunu kendisine de iftira attığını belirterek, “İYİ Parti adayı ile aramızdaki yazışma cebimde duruyor. Asla doğru değil söylediği. O işin doğrusu şu. İttifak olacak mı olmayacak mı daha ayrışma olmadan bir işadamı arkadaşımız, Cevat Öncü CHP’nin adayı olacak, İYİ Parti’de buna itiraz etmesin diyor. Sonraki dönemde bu İYİ Parti’nin adayı hanımefendi bu işadamı arkadaşımızı arıyor, ittifak söz konusu değil ‘Ben Meral hanım ile konuştum, bizim partiden aday yapılması için girişimde bulundum’ diyor.

Cevat Öncüden seçim sonrası Tüfekçiye salvo Bize kaybettirmeye oynadı

Ben bunu duyuyorum ve 4 Ekim’de kendisine mesaj yazıyorum. Ben atadan, deden CHP’li bir insanım ve benim CHP dışında bir partiden aday olmam söz konusu olamaz diyorum. Kendi kendine gelin güvey olup beni oradan aday önermesinin karşılığında benim verdiğim cevap bu. Bu konunun aslı budur” dedi.

Seçim sürecinin iki ayının gayet seviyeli geçtiğini son bir ay kala dezenformasyon ve sipariş anketlerin piyasaya sürüldüğünü kaydeden Cevat Öncü, İYİ Parti’nin ise Samsun’da kendilerine seçimi kaybettirmeye oynadığını kaydetti.

TARİH TEKERRÜR ETTİ

Samsun’da tarihin tekerrür ettiğini de belirten Cevat Öncü, şunları dile getirdi: “Bu seçimde de tarih tekerrür etti. Erhan Usta’nın 2019 seçimlerinde oluşturduğu olumsuzluk bu seçimde de İYİ Parti adayı tarafından oldu. Gidiş bu olursa kazanmanın güç olacağını hissediyorduk. Buna rağmen inancımız vardı. Şimdi bu tablodan memnun musunuz diye onlara sormak lazım. Göz göre göre kaybettirmeye oynadılar.

Aslı olmayan anketler ve söylemlerle bunu yapmak doğru değildi. Kendi oyunuzu isteyebilir ve alabilirsiniz ama aslı olmayan anketlerle algı operasyonu yapmak doğru değildi. Herkesi vicdanına Samsun kamuoyuna havale ediyorum.

Cevat Öncü olarak iyi bir çalışma dönemi yürüttüğümü düşünüyorum. Keşke diyeceğim bir şey yok. Bir şey var sahte çakma anket operasyonu bizden bir şey götürdü ona vaktinde reaksiyon veremedik. anket yasağına yakalandık.

Dış bağlantı:

Samsun İl Başkanlığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir