Atakum Belediyesi’nde maaş krizi (2024)

Atakum Belediyesi’nde maaş krizi

DİSK/Genel İş Sendikası üyelere gönderdiği mesajda “Allah yardımcımız olsun” dedi

Samsun Atakum Belediyesi, personeline şubat ayı maaşlarını ödeyemedi. Belediye yönetimi ve işyerinde örgütlü sendika arasında ‘maaş krizi’ yaşandı. Sendikadan üyelere gelen mesajda, “Maaşlar sırayla yatacak. Allah yardımcımız olsun” denildi.

Atakum Belediyesi’nde maaş krizi

Atakum Belediyesi emekçilerinin bağlı olduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan üyelere gönderilen mesajda; “Maaşlar belediyede para durumuna sırayla yatacak. Bu işlem ay sonuna kadar da sürebilir. Kredi talebi var, kredi onaylanırsa erken ödeme olabilir” denildi.

Atakum Belediyesi’nde maaş krizi

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’ndan üyelere gönderilen mesajda şöyle şu ifadeler yer aldı:
“Arkadaşlar selamlar, bunu buraya yazarken çok çekimser de kalıyorum. Hep birlikte zor günler geçiriyoruz, zordayız. Bugün belediye yönetimiyle görüştük. Maaşlar para durumuna göre sırayla yatacak. Bu işlem ay sonuna kadar da sürebilir. Şöyle bir durumda var. Kredi için uğraşıyorlar. Kredi onaylanırsa erken ödeme olabilir. Yinede herkes tedbirini almaya çalışsın. Yine görüşmelerimiz gün aşırı devam edecek. Elimizden geleni hep birlikte yapmaya çalışacağız. Arkadaşlar, herkesin geçindirmekle sorumlu olduğu evi var. Elektrik, su, telefon var. Birçok ödemesi var. Tedbiri bunu kastederek yazdım. Allah yardımcımız olsun.”

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci yaptığı açıklamasında “Anadolu’da belediye olmak, muhalif de olunca böyle maddi sıkıntılara yol açıyor. Peyderpey ödemeye devam edeceğiz. Seçime kadar bu şekilde olacağı görülüyor” dedi.

https://atakum.bel.tr/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir