Ukrayna savaş esirlerini taşıyan uçağı düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin:

Darbeden sonra Donbass‘ta olaylar başladı, Donbass’taki insanların imhası başladı. Bu sekiz yıl, neredeyse dokuz yıl devam etti. Orada yaşanan her şey özellikle de düşmanın işgal ettiği bölgelerde yaşananlar tam bir soykırımdı, bu başka şekilde adlandırılamaz. İnsanların imha edilmesi.

Bu, özel askeri operasyon askeri güç kullanmalarına yanıt olarak, askeri yollarla bu savaşı sona erdirme girişimidir. Belirlenen amaç ve hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum.

Mevcut Kiev rejiminin varlığı, şu ya da bu şekilde, kendi vatandaşlarına karşı olanlar da dahil olmak üzere her gün işlenen suçlara dayanıyor. Kendi askerlerini taşıyan İl-76 uçağımızı düşürdüler. Ana İstihbarat Dairesi, Ukraynalı 65 askeri personel taşıdığımızı biliyordu ve toplamda yanlış hatırlamıyorsam 190 kişinin götürülmesi planlanmıştı. Bunu bildikleri halde uçağa saldırı düzenlediler.

Kara kutular var, her şey toplanacak ve gösterilecek. Soruşturma komitesinden bu suçun tüm koşullarını maksimum düzeyde kamuoyuna açıklamasını isteyeceğim. Böylece Ukrayna’daki insanlar da gerçekte ne olduğunu bilecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir