Dursun Özbek’ten karaborsa çıkışı! ‘Tövbe böyle bir şey yok tövbe’

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, karaborsa iddiaları hakkında konuşurken flaş ifadeler kullandı. Özbek, Fenerbahçe’ye göndermede bulunarak, Fenerbahçe’nin Galatasaray’a zarar vermek için şikayette bulunduğunu söyledi. “Bu mesele, Galatasaray halka açık bir şirket olduğu için zarar vermek için ortaya atılan bir mesele,” dedi. Ayrıca, önemli bir rakiplerinin, bu dedikodulara istinaden, Maliyeye, İçişleri Bakanlığına ve THY’ye aklına gelen her yere şikayet ettiğini belirtti.

Dursun Özbek, rakip kulübün iddiaları çerçevesinde, “Katil, cinayetin işlendiği yere ilk gelir. Katil burada biraz geç geldi. Önce konuşuldu, sonra ortaya çıktı. Bu bile nereden neşet ettiğini ortaya çıkarıyor. Biraz aynaya bakmak lazım,” ifadelerini kullandı. Özbek, bu iddiaları ortaya atan kişilerin, portallara girince en başta Fenerbahçe-Galatasaray maçının karaborsa biletlerinin ortaya çıktığını belirtti. “Bu işe rakip takımın karışması, mercilere bizi şikayet etmesi, bu işin nereden neşet ettiğinin daha büyük delili,” dedi.

Karaborsa bilet gelirleri ile transfer yapıldığı yönündeki iddialara yanıt veren Dursun Özbek, “Maç günü bizim 10 bin bilet satma hakkımız var. Bu 10 bin biletin yüzde 92’si Passolig vasıtasıyla satılıyor. Dolayısıyla biz 10 bin biletin, 700-800 tanesini kurumlara veriyoruz,” ifadelerini kullandı. Özbek, “Böyle bir dedikodu silsilesi haline geldi ki birileri dedi ki, bu karaborsa parasıyla transfer yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına!” dedi.

Açıklamalarına devam eden Dursun Özbek, “Bu dedikoduların net cevabını yargı verecek. Konuşanlar savcılığa çağrılıyor. Bunu konuşuyorsun ama neye dayanarak? Ben bu kulübün başkanıyım, bana söyle,” dedi. Özbek, “Ellerinde bilgi belge yok ama bu konuşmalar durmuyor. Bu bana gelmediğine göre ben gideyim hukuka başvurayım,” şeklinde ekledi.

Yönetimin böyle bir şey yapmayacağını vurgulayan Dursun Özbek, “Yönetim içinden birinin karaborsaya bulaşacağına dair şüphem yok,” dedi. Özbek, Passolig üzerinden biletlerin satıldığını ve kombinelerle ilgili de devretme haklarının kısıtlandığını belirtti. “Büyük maçlar, Avrupa maçları, derbiler sıkıntılı geçiyor. Biz bu işin sıkı takipçisiyiz,” ifadelerini kullandı.

Karaborsa ile ilgili bir kişinin belge getirdiğini söyleyen Dursun Özbek, “Konuyla ilgili bana gelen belgeyi ben dibine kadar araştırdım, buldum. İç soruşturmayı yaptık. Bizle ilgili bir şey yok. Tövbe böyle bir şey yok,” açıklamasını yaptı.

Galatasaray’da karaborsa iddiasının ardından Ali Yüce’nin istifası hakkında sorulan soruya Dursun Özbek, “Ali Yüce neden istifa ettiğini açıkladı. Young Boys maçı öncesi yapılan açıklama nedeniyle istifa etti. Haksız buldu,” dedi. Özbek, “Ali benim oğlum kadar sevdiğim biri, hala öyledir,” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir